Home » Usavršavanje » U ustanovi » Anketa Ishrana

 
 

Anketa Ishrana

 

Vesti iz naše škole »

Velika planinska trka 2018.

Velika planinska trka 2018.

U subotu, 15. 9. 2018. održana je 27 Velika planinska trka u organizaciji Planinarskog društva Kablar. Manifestaciji se pridružilo nekoliko škola sa teritorije...

 
Mi i “TrkaČa”

Mi i “TrkaČa”

Medicinska škola Čačak može da se pohvali da je učestvovala u realizaciji ulične trke koja je oživela grad – “TrkaČa”. Na poziv organizatora,...

 
Svetski dan čišćenja u Medicinskoj školi

Svetski dan čišćenja u Medicinskoj školi

Učenici Medicinske škole bili su danas, 15. septembra, među milionima volontera iz 156 zemalja sveta ujedinjenih u želji da učine čistijom planetu. Cilj ove...

 
Međunarodni dan pismenosti 2018.

Međunarodni dan pismenosti 2018.

U susret 8. septembru, Međunarodnom danu pismenosti, u našoj školi je postavljena mini-izložba Negujmo srpski jezik osmišljena kao deo šire akcije Ministarstva...

 

Školska dokumentacija

Predlog obrazaca godišnjeg i operativnog plana rada nastavnika možete preuzeti sa LINKA.  

 
 

Profesorka medicinske biohemije Sanja Đokić i profesorka higijene sa zdravstvenim vaspitanjem Danče Janković sprovele su anketu “Ishrana”.

Anketa je obavljena u osam odeljenja naše škole, što čini skoro polovinu učenika, na uzrastu od 15 do 19 godina, odnosno od prvog do četvrtog razreda na uzorku od 214 učenika.

Rezultate ankete profesorke su prikazale TABELARNO.

Zaključak je:

Treba raditi na podizanju svesti učenika o temi ishrane (s obzirom da petinu anketiranih učenika tj. 20% ne interesuje tema “Ishrane”) kroz razgovore na časovima odeljenjskog starešine, različite radionice u okviru stručnih predmeta gde se može korelirati sa nastavnim gradivom… Tokom svog školovanja učenici uče da je pravilna ishrana jedan od preduslova u očuvanju zdravlja.

Takođe treba raditi i na podizanju svesti učenika o redovnoj fizičkoj aktivnosti. Rezultati ankete pokazuju da prosečno 60% anketiranih učenika je fizički neaktivno.

O ovoj temi pisali su naši učenici članovi novinarske sekcije u članku Gojaznost, ne samo problem autfita i estetike.

A u okviru preventivnih aktivnosti u našoj školi Lidija Lazić je održala predavanje na temu Poremećaji ishrane – anoreksija i bulimija.

O rezultatima ankete profesori su upoznati na Nastavničkom veću održanom 29. juna 2017. usledila je diskusija, a mnoge ideje koje su iznete biće realizovane u narednoj školskoj godini.

Comments are closed

Sorry, but you cannot leave a comment for this post.