Home » Usavršavanje » U ustanovi » Evropski dan jezika

 
 

Evropski dan jezika

 

Vesti iz naše škole »

Obaveštenje za đake i roditelje

Obaveštenje za đake i roditelje

Pedagog škole Jelena Vučković je nakon brojnih sastanaka direktora, koordinatora praktične nastave, pedagoškog kolegijuma, Stručnih veća za oblast predmeta…...

 

Uputstva Ministra za organizaciju i realizaciju vaspitno – obrazovnog rada u školskoj 2020/2021.

Dopis za OS i SS_organizovanje nastave Uputstvo-o-merama-zastite Stručno uputstvo SŠ 2020-2021

 

Konferencija digitalno obrazovanje 2020.

10. i 11. aprila 2020. godine održana je prva onlajn konferencija u obrazovanju u Srbiji. Onlajn konferenciju „Digitalno obrazovanje 20202″ organizovao je Centar...

 
Psihološka podrša u toku vanredne situacije – potražite podršku i pomoć bez ustručavanja

Psihološka podrša u toku vanredne situacije – potražite podršku i pomoć bez ustručavanja

Poštovani učenici, roditelji i kolege, Vanredne situacije su situacije u kojima se naš svakodnevni i normalni tok života promeni u drastičnoj meri. Sitacije...

 
Slobodno vreme i šta sa njim?

Slobodno vreme i šta sa njim?

Poštovani učenici, Imajući u vidu da zbog vanredne situacije niste u školi, da je nastava organizovana na daljinu i da zbog preporuke da ne izlazite van kuće...

 
 

Jezičke veštine potreba su i pravo svakoga. Pored jezika koje su naši učenici tokom školovanja upoznali ili ih i dalje usavršavaju, mali izazov za njih, uoči Evropskog dana jezika, bio je da naprave svoj izbor evropskih jezika i da na njima, od švedskog God dagdo rumunskog Salut, nauče da pozdrave ljude oko sebe.

Cilj ove aktivnosti bio je podsticanje učenika da upoznaju nove jezike i druge kulture i naš je mali doprinos kako bismo bili svesni lepote različitosti.

Кroz korelaciju između predmeta srpski jezik i književnost, računarstvo i informatika i građansko vaspitanje – profesorke Ana Pajević, Nataša Pantović i Sanja Milošević odeljenjskog veća 14 organizovale su posetu Gradskoj biblioteci “Vladislav Petković Dis”.

Učenici su se upoznali sa prostorom, radom biblioteke i centralnim gradskim jezgrom. Aktivnost je doprinela razvijanju pozitivne klime u razredu, razvijanju kreativnog i saradničkog odnosa nastavnik – učenik. Nastavnici i učenici su zajednički kreirali scenario za film povodom “Međunarodong dana jezika” i zajednički su doprineli razvoju digitalnih kompetencija kroz snimanje i montažu filma.

 

Na Evropski dan jezika učenički video je prezentovan u holu škole uz prezentaciju priručnika „51 jezički izazov“ zainteresovanim učenicima i nastavnicima.

Učenici su osnaženi da istražuju i snađu se u novoj sredini, motivisani su da iznajme knjigu, razvili su komunikacione veštine sa osobljem biblioteke, profesorima i svojim drugarima iz razreda, aktivno učestvuju u nastavi i pripremi filma, razvijaju veštine korišćenja digitalne kamere, snimanja i obrade video zapisa.

Utisci su profesora

Comments are closed

Sorry, but you cannot leave a comment for this post.