Home » Usavršavanje » U ustanovi » Izveštaj sa uglednog časa profesorke Mice Kostić

 
 

Izveštaj sa uglednog časa profesorke Mice Kostić

 

Vesti iz naše škole »

Izveštaj sa predavanja “PROJEКAT-MATURA 2019.”

Izveštaj sa predavanja “PROJEКAT-MATURA 2019.”

Devetog maja 2019.u prostorijama naše škole održano je predavanje “PROJEКAT-MATURA 2019.”, u organizaciji Policijske uprave Čačak. Učenicima su...

 

Gostovanje na TV Galaksiji

 

 
Dan otvorenih vrata

Dan otvorenih vrata

U subotu, 18.5. 2019. učenici su sa svojim profesorima Medicinske škole organizovali “Dan otvorenih vrata”. U...

 

Evropski dnevnik

„Evropski dnevnik“ je do decembra meseca za mene bio samo naziv jednog u nizu mnogobrojnih konkursa sve do momenta kada smo profesorka i ja odlučile da učestvujemo...

 
Izveštaj sa Republičkog takmičenja Кnjiževna olimpijada

Izveštaj sa Republičkog takmičenja Кnjiževna olimpijada

Republičko takmičenje Кnjiževna olimpijada za učenike srednjih škola održano je u nedelju, 12. maja u Sremskim Кarlovcima. Našu školu predstavljale su...

 
 

Ugledni čas je održan 28.12.2017.godine u odeljenju 2/4, smer medicinska sestra-vaspitač. Tema časa bila je “Vukov Rječnik -enciklopedija srpskog naroda”.

U aktivnostima za realizaciju časa, pored organizatora Mice Kostić i saradnika Jelene Dramićanin, učestvovali su učenici 2/4. Oni su vredno birali reči, donosili predmete iz srpske starine (fenjer, badnjak, vez na srpskom platnu, sito,…), davali ideje koje su poboljšale ceo sadržaj časa, predložili raspored klupa (on se može videti na fotografijama sa časa, kao što se može videti i prezentacija časa).

Vukov rjecnik from Natasa Pantovic

 

Času su prisustvovale kolege: pedagog škole Jelena Vučković, profesorke srpskog jezika i književnosti Jelena Dramićanin, Ana Pajević i Sanja Perovanović, profesorke matematike Marija Radovanović i informatike Nataša Pantović, profesor istorije Đorđe Jeremić, nekoliko učenika iz odenjenja 2/3.

Cilj časa bio je upoznavanje, podsećanje na reči koje su se koristile u Vukovo vreme, a upoznajući te reči i njihova značenja saznajemo o kulturi i životu našeg naroda u vreme ustaničke Srbije. Otkrivamo da neke reči i danas žive, da se neke biljke koriste kao lek, neki običaji i danas čuvaju u našim domovima… otkrivamo velike sličnosti sa našim precima i ponosimo se time. Da naša prošlost živi u nama potvrđuju komentari i diskusije učenika na temu povezivanja prošlosti i sadašnjost i (“Pevam danju,pevam noću”, mlada guslarka Bojana Peković).

Atmosfera na času bila je, pre svega radna, ali i neposredna uz slobodne, zanimljive komentare učenika i kolega…
Mišljena sam da je čas uspeo, a u prilog tome jesu i smajlići na evalucionom listu.

Zahvaljujem(o) svima na poseti časa!
Profesor Mica Kostić i odeljenje 2/4

Svoj utisak sa časa podelili su i profesori Sanja Perovanović na LINKU i Nataša Pantović na LINKU. A slike sa časa prenose radnu i nadasve prijatnu atmosferu kojom su nas profesorka Mica Kostić i učenici odeljenja 2/4 uveli u novogodišnje raspoloženje i praznike.

Comments are closed

Sorry, but you cannot leave a comment for this post.