Home » Matura » Pilotiranje državne mature » Obaveštenje za učenike, roditelje i nastavnike

 
 

Obaveštenje za učenike, roditelje i nastavnike

 

Vesti iz naše škole »

Učenička kompanija “Brejner”

Učenička kompanija “Brejner”

Učenička kompanija Brejner jedna od najboljih u Srbiji Učenička kompanija Brejner iz Medicinske škole u Čačku plasirala se na republičko takmičenje u preduzetništvu....

 
Poseta Agronomskom fakultetu

Poseta Agronomskom fakultetu

Dana 20.4.2022. godine maturanti odeljenja 4/5, sa odeljenjskim starešinom Draganom Majstorović i pedagogom škole Jelenom Vučković, posetili su Agronomski fakultet...

 

Izveštaj o stvaranju učeničkog filma u okviru mini-projektne nastave naslovljene: „Nečista krv“ kao psihološki roman i Neverbalna komunikacija

Sa ciljem da približe roman „Nečista krv“ publici srednjoškolskog uzrasta, učenici odeljenja 3/4, sa svojim nastavnicima Anom Pajević i Sanjom Milošević,...

 

Plasman na Republičko takmičenje Кnjiževna olimpijada u Sremskim Кarlovcima

Na Republičkom takmičenju iz književnosti „Кnjiževna olimpijada“ u Sremskim Кarlovcima našu školu će predstavljati Nikolina Pavičić, učenica trećeg...

 
UGLEDNA AКTIVNOST ISTINE I ZABLUDE O ISHRANI

UGLEDNA AКTIVNOST ISTINE I ZABLUDE O ISHRANI

Dana 31. marta 2022. godine, u fiskulturnoj sali Medicinske škole u Čačku, maturanti smera farmaceutski tehničar održali su predavanje ‘’ISTINE I ZABLUDE...

 
 

Кoristimo priliku da vas upoznamo sa ključnim informacijama u vezi sa sprovođenjem pilotiranja državne mature koje će biti održano.
U utorak, sredu , četvrtak i petak 5, 6, 7. i 8. aprila 2022. godine je pilotiranje državne mature za učenike IV razreda i to u utorak iz srpskog jezika i književnosti, u sredu iz matematike, u četvrtak iz opšteobrazovnih predmeta po izboru učenika za učenike na smeru ginekološko – akušerska sestra i medicinska sestra vaspitač i u petak test stručno teorijskih znanja za učenike na smeru ginekološko – akušerska sestra i medicinska sestra vaspitač.
Ispit se svaki dan polaže od 12.00 do 15.00 časova.
Svi učenici škole u dane pilotiranja državne mature imaju nastavu po utvrđenom rasporedu i trajanju časova istaknutom na oglasnoj tabli u školi.
Svi učenici IV razreda u dane pilotiranja dolaze u školu 45-60 minuta pre početka testa kako bi prema Jedinstvenom spisku bili raspoređeni u učionice. Jedinstveni spisak biće istaknut na ulazu, oglasnoj tabli škole i učionicama u dane pilotiranja mature.
Učenici sa sobom obavezno moraju imati lični dokument sa slikom, ličnu kartu ili đačku knjižicu, koji će pokazati na uvid dežurnom nastavniku. Posle utvrđivanja identiteta i prisutnosti učenika, uz uputstva dežurnog nastavnika učenici vrše šifriranje testa i prate dalja uputstva dežurnog nastavnika.
Učenici ne smeju da ometaju jedni druge tokom rada, moraju odložiti torbe, mobilne telefone i druge prenosive uređaje elektronske komunikacije i moraju da se pridržavaju svih uputstava dežurnog nastavnika.
Pribor koji mogu koristiti na ispitu istaknut je na oglasnoj tabli u školi.
U toku trajanja testiranja prvih 30 minuta učenici ne mogu napuštati učionicu, kao i zadnjih 15 minuta. Кada urade test predaju ga dežurnom nastavniku i tada napuštaju učionicu.
Posle pregledanja testova, a pošto se učenici upoznaju sa rezultatima testiranja i ocenama koje su ostvarili, izjašnjavaju se da li žele da im se iste unesu u dnevnik.
Učenici će imati priliku da provere svoje znanje u oblasti predmeta, da se upoznaju sa procedurom na prijemnom ispitu, a nastavnici rezultate koja se odnose na ključna postignuća iz dosadašnjeg školovanja svojih učenika treba da koriste u planiranju aktivnosti za svoj budući rad.
Svim učenicima i nastavnicima želimo uspešno pilotiranje državne mature i dobre rezultate.

Članovi Školske maturske komisije

Comments are closed

Sorry, but you cannot leave a comment for this post.