Home » Matura » Pilotiranje državne mature » Obaveštenje za učenike, roditelje i nastavnike

 
 

Obaveštenje za učenike, roditelje i nastavnike

 

Vesti iz naše škole »

Početak nove školske 2022/2023. godine

Nastava u školskoj 2022/2023. počinje u četvrtak 1. septembra 2022. Učenici I i II razreda nastavu imaju pre podne – časovi počinju u 7.30. Učenici...

 
Izveštaj sa izleta učenika trećeg razreda

Izveštaj sa izleta učenika trećeg razreda

Dana 28.05.2022. godine učenici trećeg razreda naše škole, u pratnji direktora i svojih odeljenjskih starešina, imali su priliku da obiđu nekoliko znamenitosti...

 
Stručna poseta

Stručna poseta

U okviru blok nastave iz Farmaceutske tehnologije 20.5.2022. godine učenici odeljenja IV 5 posetili su proizvodne pogone fabrike lekova PHARMANOVA u Obrenovcu u...

 

Republičko takmičenje iz istorije

“Republičko takmičenje iz istorije održano je 21. maja 2022. godine u Pirotu. Našu školu predstavljao je Mihailo Gavrilović, učenik odeljenja IV1, pri...

 

Poseta Rimskim termama u Čačku

Dana 19. maja 2022. godine, učenici Ekonomske škole u Čačku, pod mentorstvom prof. geografije Gorana Šipetića, a u saradnji sa Narodnim muzejom Čačka, održali...

 
 

Кoristimo priliku da vas upoznamo sa ključnim informacijama u vezi sa sprovođenjem pilotiranja državne mature koje će biti održano.
U utorak, sredu , četvrtak i petak 5, 6, 7. i 8. aprila 2022. godine je pilotiranje državne mature za učenike IV razreda i to u utorak iz srpskog jezika i književnosti, u sredu iz matematike, u četvrtak iz opšteobrazovnih predmeta po izboru učenika za učenike na smeru ginekološko – akušerska sestra i medicinska sestra vaspitač i u petak test stručno teorijskih znanja za učenike na smeru ginekološko – akušerska sestra i medicinska sestra vaspitač.
Ispit se svaki dan polaže od 12.00 do 15.00 časova.
Svi učenici škole u dane pilotiranja državne mature imaju nastavu po utvrđenom rasporedu i trajanju časova istaknutom na oglasnoj tabli u školi.
Svi učenici IV razreda u dane pilotiranja dolaze u školu 45-60 minuta pre početka testa kako bi prema Jedinstvenom spisku bili raspoređeni u učionice. Jedinstveni spisak biće istaknut na ulazu, oglasnoj tabli škole i učionicama u dane pilotiranja mature.
Učenici sa sobom obavezno moraju imati lični dokument sa slikom, ličnu kartu ili đačku knjižicu, koji će pokazati na uvid dežurnom nastavniku. Posle utvrđivanja identiteta i prisutnosti učenika, uz uputstva dežurnog nastavnika učenici vrše šifriranje testa i prate dalja uputstva dežurnog nastavnika.
Učenici ne smeju da ometaju jedni druge tokom rada, moraju odložiti torbe, mobilne telefone i druge prenosive uređaje elektronske komunikacije i moraju da se pridržavaju svih uputstava dežurnog nastavnika.
Pribor koji mogu koristiti na ispitu istaknut je na oglasnoj tabli u školi.
U toku trajanja testiranja prvih 30 minuta učenici ne mogu napuštati učionicu, kao i zadnjih 15 minuta. Кada urade test predaju ga dežurnom nastavniku i tada napuštaju učionicu.
Posle pregledanja testova, a pošto se učenici upoznaju sa rezultatima testiranja i ocenama koje su ostvarili, izjašnjavaju se da li žele da im se iste unesu u dnevnik.
Učenici će imati priliku da provere svoje znanje u oblasti predmeta, da se upoznaju sa procedurom na prijemnom ispitu, a nastavnici rezultate koja se odnose na ključna postignuća iz dosadašnjeg školovanja svojih učenika treba da koriste u planiranju aktivnosti za svoj budući rad.
Svim učenicima i nastavnicima želimo uspešno pilotiranje državne mature i dobre rezultate.

Članovi Školske maturske komisije

Comments are closed

Sorry, but you cannot leave a comment for this post.