Home » Vesti » Dešavanja u školi » UGLEDNA AКTIVNOST ISTINE I ZABLUDE O ISHRANI

 
 

UGLEDNA AКTIVNOST ISTINE I ZABLUDE O ISHRANI

 

Vesti iz naše škole »

Izveštaj sa izleta učenika trećeg razreda

Izveštaj sa izleta učenika trećeg razreda

Dana 28.05.2022. godine učenici trećeg razreda naše škole, u pratnji direktora i svojih odeljenjskih starešina, imali su priliku da obiđu nekoliko znamenitosti...

 
Stručna poseta

Stručna poseta

U okviru blok nastave iz Farmaceutske tehnologije 20.5.2022. godine učenici odeljenja IV 5 posetili su proizvodne pogone fabrike lekova PHARMANOVA u Obrenovcu u...

 

Republičko takmičenje iz istorije

“Republičko takmičenje iz istorije održano je 21. maja 2022. godine u Pirotu. Našu školu predstavljao je Mihailo Gavrilović, učenik odeljenja IV1, pri...

 

Poseta Rimskim termama u Čačku

Dana 19. maja 2022. godine, učenici Ekonomske škole u Čačku, pod mentorstvom prof. geografije Gorana Šipetića, a u saradnji sa Narodnim muzejom Čačka, održali...

 
Učenička kompanija “Brejner”

Učenička kompanija “Brejner”

Učenička kompanija Brejner jedna od najboljih u Srbiji Učenička kompanija Brejner iz Medicinske škole u Čačku plasirala se na republičko takmičenje u preduzetništvu....

 
 

Dana 31. marta 2022. godine, u fiskulturnoj sali Medicinske škole u Čačku, maturanti smera farmaceutski tehničar održali su predavanje ‘’ISTINE I ZABLUDE O (ZDRAVOJ) ISHRANI’’ u okviru predmeta bromatologija sa dijetetikom u saradnji sa predmetnim nastavnikom i ujedno odeljenjskim starešinom Draganom Majstorović.

U realizaciji ovog istraživanja i prezentaciji učestvovali su učenici Sofija Ravić, Nikolina Кaraulić, Luka Lukić i Nada Pavlović.
Predavanju su prisustvovali učenici drugog i trećeg razreda koji su iskazali interesovanje za ovu svakodnevno prisutnu i veoma interesantnu temu.
Od nastavnika predavanju su prisustvovali Marija Spasojević, Olivera Gračanac, Bojana Đorović, Marija Кarović, Zorica Кandić, Radmila Кurćubić, Mirjana Obradović, Danijela Garović, Ana Pajević, Marina Radišić i Nedeljka Radosavljević.
Posebno zadovoljstvo nam je što su se, kao gosti, ovom predavanju odazvali predstavnici ZZJZ Čačak dr.Milka Levajac, specijalista higijene i Jelena Vidojević, specijalista toksikologije, kao i asistent Agronomskog fakulteta Radmila Ilić, mast.inž.polj.

Ovim predavanjem smo pokušali da odgovorimo na mnoga pitanja u vezi ishrane i otklonimo dileme sa kojima se susrećemo u svakodnevnom životu.

Na kraju predavanja učenici su imali priliku da postavljaju pitanja uvaženim gostima koji su svojim odgovorima dodatno pojasnili mnoge nedoumice oko zdrave ishrane.

Cilj našeg predavanja je da ukažemo na značaj pravilne ishrane, kao i na značaj hrane koja pre svega mora biti higijenski i zdravstveno ispravna.

Ne postoji zdrava, odnosno bolesna hrana. Na zdravlje utiče vrsta hrane koju jedemo, količina i način pripreme. Osnovni principi pravilne ishrane podrazumevaju redovnost obroka, raznovrsnost i umerenost. Stara izreka kaže: “Ma ko da je otac bolesti, nepravilna ishrana joj je majka“.

Dragana Majstorović i učenici odeljenja IV 5

Comments are closed

Sorry, but you cannot leave a comment for this post.