Home »

 
 

O nama

 

Naš motiv svih ovih godina su naši učenici

Medicinska škola svoj uspeh svih ovih godina meri uspehom svojih učenika. Sa različitih smerova (farmaceutski, ginekološko akušerska – sestra, medicinska sestra – vaspitač… ) učenici su u velikom broju nastavljali školovanje na fakultetima i višim školama.

U toku svog dugogodišnjeg rada, škola je zasluženo dobila brojna priznanja Crvenog krsta, Zavoda za transfuziju krvi, kao i mnogih drugih humanitarnih organizacija. Učenici su aktivno učestvovali i u sportskim aktivnostima u kojima su postizali značajne rezultate.

Na XV republičkom takmičenju iz anatomije i fiziologije održanom u Somboru učestvovalo je 14 medicinskih škola iz Srbije i Medicinska škola – Čačak osvojila je treće mesto u ekipnom plasmanu.

U pojedinačnom takmičenju:
Grujović Željko plasirao se na četvrto mesto sa 70,5 bodova
Kuzeljević Magdalena plasirala se na peto mesto sa 70 bodova i
Vučković Jovana plasirala se na deveto mesto sa 67,5 bodova.

Učešće naše škole na takmičenju od velike je važnosti kako za učenike-takmičare, jer utiče na njihovu motivaciju, tako i za bolju afirmaciju naše škole i nas nastavnika.

Na VII republičko takmičenje iz matematike pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a u organizaciji Poslovnog udruženja medicinskih škola Republike Srbije, naša škola je imala osam takmičara u četiri kategorije. Prvo mesto osvojila je Jovana Vuković, učenica prvog razreda smer farmaceutski tehničar.

Misija i vizija u godinama ispred nas

Osnovna misija naše škole je profesionalno osposobljavanje budućih medicinskih radnika različitih profila. Škola planira svake godine uvođenje novih smerova kako bi bila aktuelna i zanimljiva učenicima, a istovremeno i zadovoljila potrebe tržišta rada.

Činimo da naša škola bude opremljena savremenim nastavnim sredstvima i uređena u skladu sa potrebama učenika i zaposlenih, da bude mesto gde kvalitetan i motivisan kadar stalnim usavršavanjem obezbeđuje učenicima kvalitetno obrazovanje primenljivo u praksi i bude otvorena za saradnju sa svim školskim i vanškolskim učesnicima vaspitno-obrazovnog procesa.

 

 

 

No comments

Be the first one to leave a comment.

Post a Comment

You must be logged in to post a comment.